Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Firma Rehberi

Elektromanyetik Tutucu Büyük Avantaj Sağlıyor

Elektromanyetik tutucu nedir?

Elektromanyetik Tutucu Büyük Avantaj Sağlıyor
İmplant Fiyatları
03.07.2022
A+
A-

Elektromanyetik metal seperatör, bant üstü metal tutucu gibi isimlerle de anılan elektromanyetik tutucunun genel amacı ayrıştırmaktır. Daha fazla çekim gücü ile ayrıştırma işlemi yapılmaktadır. Birçok sanayi ve tesislerde kullanılan elektromanyetik tutucular, metal ayırmak için kullanılan konveyör bant sistemlerindeki malzemelerde arasından istenen malzemeleri yakalayarak ayrıştırmaktadır. Elektromanyetik tutucu, birer elektromanyetik metal ayırıcısıdır. Metallerin güvenli ve hızlı bir şekilde ayrıştırılıp sanayide ve farklı birçok sektörde kullanılabilmesi için elektromanyetik tutucular dikkatle ve özenle seçilmelidir. Farklı kapasite ve enerji özelliklerine sahip tutucular piyasada mevcuttur. Elektromanyetizma; mıknatıslanma ve demanyetize olma aşamaları ile istenmeyen metalleri ana malzemeden kolayca ayırmaktadır. Uzaktan kumandalı olarak çalışan modelleri de vardır. Demir çelik, haddehaneler, dağıtım ve depolama, metal işleme, çelik yapı işleri, gemi tersaneleri, blok taşıma ve nakliye, kaldırma gerektiren birçok sektörde kullanılmaktadırlar. Bu sektörler dışında özel olarak gelen taleplere de hizmetler verilmektedir. Özel imalat yapan firmalar vardır.

Elektromanyetizma nedir? Hangi sektörlerde kullanılır?

Elektromanyetizma, elektrik ile yüklü olan parçacıklar arası etkileşimle oluşan fiziksel kuvvettir. Elektrik mühendisliği, elektronik, biyomedikal, hurdacılık, kapı zili üreticiliği, taşıma, metal işleri, televizyon tamirciliği gibi alanlarda elektromanyetizma kullanılmaktadır.

Elektromanyetik tutucunun sağladığı yararlar nelerdir?

Elektromanyetik tutucu kullanılarak çeşitli faydalar sağlanmak amaçlanabilir. Elektrik kullanımı az, ekstra iş gücü gerektirmeyen, kullanımı pratik ve hızlı olan, kurulumu kolay ve her sistemle uyumlu, kolay temizlenen, bakım ve onarımı oldukça basit olan, sağlam yapılara sahip olması ile uzun süre kullanım imkânı olan elektromanyetik tutucular ile işlemler hızlanıp kolaylaşacaktır. Minimum enerji kullanımı ile maksimum verim almak için elektromanyetik tutucu aygıtının seçimi oldukça önemlidir. Tutucuların kaliteli malzemeden imal edilmesi ise kullanım ömrünü uzatmaktadır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.