Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Firma Rehberi

Gamze Lim , Denizler Altında “Under The Seas” isimli resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu

Gamze Lim , Denizler Altında “Under The Seas” isimli resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu
İmplant Fiyatları
25.02.2022
A+
A-

 

Sanatçı Gamze Lim, Denizler Altında ‘Under The Seas’ isimli resim sergisiyle Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Ganze Lim’in deniz altının büyüleyici güzelliği, gizemli esrarengiz bilinmezliği ve rengarenk dünyasının yanında derinlerdeki karanlık halini tuvallere taşıdığı sergi, 28 Şubat’a kadar Trump Art Gallery’de gezilebilir.

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya, İstanbullulara sanatın özgün örneklerini sunmaya devam ediyor.

Denizi, “Ait olmadığımız o dünyaya misafir olarak gidip, döndüğümüz bir yolculuktur” diye tanımlayan Gamze Lim, “Denizler Altında koleksiyonumda sizlere ait olmadığımız o dünyadan birer pencere açarak yorumladım” diyerek şöyle devam ediyor:

“Deniz ve deniz altı beni öteden beri etkilemiştir. Deniz altının büyüleyici güzelliği, gizemli esrarengiz bilinmezliği, rengarenk dünyasının yanında derinlerdeki karanlık hali, maviyle yeşilin elli tonu ile muhteşem mercanlar ve deniz altı bitki örtüş Denizler Altında ‘Under The Seas’ koleksiyonumun parçalarını oluşturdu. Çeşitli zamanlarda yaptığım dalışlarda bu dünyanın etkileyiciliği beni her defasında biraz daha içine çekti ve sonunda bu koleksiyonun ortaya çıkmasına ilham oldu.”

Sanatçı Gamze Lim, “Akdeniz sahillerinin özellikle Türkiye kıyılarında yumurtlama evresini geçiren sevimli Caretta Caretta’ların nesli tükenmekte olan canlılar sıralamasında yer almasında bizlerin ciddi sorumluluğumuzun olması benim bu koleksiyonu hazırlamamda ayrı bir duygu yoğunluğu oluşturdu” diyor.

Yaşadığımız dünyaya daha iyi nasıl davranmalı, ne yapmalıyız? Sorusunu soran Gamze Lim, “Bir erişkin olarak geleceğe ne bırakıyoruz sorusunu hepimizin cevaplaması gerektiğini düşünüyorum. İnsan, hayvan dünyadaki her canlının yaşam hak ve özgürlüğünü yürekten savunan biri olarak bu koleksiyonun bir sosyal sorumluluk tarafının da olması gerektiğini düşündüm. Görüp duyduğumuz, bildiğimiz ama hayatın günlük mücadelesi içinde kaybolan bazı değerlerin korunması ve yaşatılması için de bir hatırlatma olmasını amaçladım” diyor.

Gamze Lim’in Denizler Altında “Under The Seas” adlı resim sergisine model, oyuncu, sunucu Şebnem Schaefer ve değerli annesi Lale hanımefendi, Caretta Caretta’lara destek için bir tablo satın alarak destek sağlarken, Soner Arıca, Ege, Yüksek Sadakat Rock Grubu kurucusu Kutlu Özmakinacı, rock dünyasının tanınmış ismi Nikki Wild, yapımcı Nur Mehmet Munar, yapımcı Uludüz Medya sahibi Görkem Uludüz, tiyatro Sanatçısı Melih Düzenli, Söz Şiir Sanat Tiyatrosu sahibi yapımcı ve tiyatro sanatçısı Deniz Salman, tiyatro sanatçısı Onur Sarıaltın, Donquichotte  Dergisi sahibi, karikatürist, grafik sanatçısı Erdoğan Karayel ve model, DJ Diana Swann gibi birbirinden ünlü isimler gelerek başarılı sanatçıya destek verdiler.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 28 Şubat tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Haber : Kamil Hızer

Instagram : @kamilhizer

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.